Gratis nieuwe digitale methode 2018/19

Vraagstuk
Seneca heeft de afgelopen jaren twee digitale methoden aangeboden: een iBook voor de iPad en een BYOD methode voor elk device. Het iBook werkt naar tevredenheid maar de BYOD methode verdient fundamentele verbeteringen om deze overzichtelijk, adaptief en gepersonaliseerd te kunnen maken. Belangrijkste verbetering waarop we gaan inzetten is dat het makkelijk moet zijn voor leerling als docent om resultaten te kunnen beoordelen en administreren.

Oplossing
Daarom gaan we in 2018/19 met een compleet ander platform werken om de digitale methode BYOD sterk te verbeteren. Dat heeft niet alleen tijd nodig maar vooral feedback. We zijn dus op zoek naar meer critical friends. Als u zich opgeeft voor ons klankbord kunt u in 2018/19 uw leerlingen gratis toegang geven tot de digitale methode. Deze bestaat uit opdrachten die aansluiten bij de methode maar meer en anders zijn dan de opdrachtenboeken. U heeft dus wel de lesboeken nodig.

En de huidige BYOD dan?
Als u volledig digitaal wilt werken (zonder lesboeken) dient u gebruik te blijven maken van de huidige digitale methode. Deze was ook opgezet om boeken overbodig te maken. In de praktijk bleek echter dat de meeste docenten zowel boek als digitaal gebruikten. Als u het lesboek gebruikt, stap dan over op het klankbord; dat levert op termijn het meeste op en kost u slechts het geven van feedback.

“Gratis bestaat toch niet?”
Dat klopt. Als lid van het klankbord met gratis toegang tot de nieuwe digitale methode verwachten we dat u ons van feedback voorziet. Dat u een critical friend bent die we mogen vragen om ervaringen te vertellen, bijv. via een vragenlijstje, via een telefoontje et cetera. Het afgelopen jaar heeft o.a. collega Angela Smit deze rol vervuld en dat heeft ons tot de conclusie gebracht dat er een fundamenteel ander platform noodzakelijk is.

Constructief feedback geven betekent voor u ook invloed uitoefenen op een methode die bij uw leerlingen past. Zo helpen we elkaar want Seneca is van en voor docenten. Doet u mee?

Ik meld mij aan voor het klankbord